“EKMEĞİN ŞAMPİYONLARI” BAKERY MASTERS’TA BULUŞUYOR

🔍 Alanında Türkiye’nin en iyileri arasında olduğunu kanıtlayan Türkiye Fırıncılar Milli Takımı üyesi Osman Gündüz, dünyanın en prestjli şampiyonalarından biri olan Bakery Masters’ta ilk Türk fırıncı olarak Türkiye’yi temsil etmeye hazırlanıyor. 3-6 Şubat 2018 tarihleri arasında Paris’te Europain Show’da düzenlenecek olan şampiyonada “Besleyici Ekmek Yapımı” Kategorisinde yarışacak olan Gündüz, yarışma heyecanını paylaşırken, Türk fırıncısının adını dünyaya duyurmak istediğini söyledi.

Toplantıya katılan Lesaffre Turquie Genel Müdürü Alain Dieval, Lesaffre Turquie Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Pınar Çakır, Baking Center Direktörü ve Eğitim Koçu Ayten Çalışkan, Eğitim Danışmanı François Brandt ve Osman Gündüz, Bakery Masters Yarışması’na hazırlık süreci ve yarışmanın detayları ile ilgili bilgileri paylaştı.

Lesaffre Turquie Genel Müdürü Alain Dieval, Lesaffre’ın ana işi olan maya ve ekmekçilik bileşenleri üretiminin yanı sıra sektörün gelişimine katkı sağlamak ve inovatif ürünler ortaya koymak ilkesiyle çok güzel işlere de imza attığını belirterek, şunları söyledi;

“Bu konuda Lesaffre’ın dünyanın 38 ülkesinde yer alan ve fırıncılık konusunda dünyanın ilk teknik destek merkezi Baking Center’ları çok önemli bir unsur.
Çünkü müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap vermenin sadece kaliteli ürün üretmek demek olmadığını biliyoruz. Yürüttüğümüz tüm faaliyetlerle fırıncılara teknik destek hizmeti sunmanın yanı sıra nitelikli işgücünün artmasına ve sektörün gelişimine katkı sağlıyoruz. Osman Gündüz ile ve daha öncesinde Türkiye Fırıncılar Milli Takımı ile de yollarımız bu noktada kesişti. Sponsorluğunu üstlendiğimiz Osman Gündüz ve bugüne kadar Milli Takım’da ve bu yarışmalarda yer alan bütün Türk fırıncıların, sektör ve yeni ürünler hakkında bakış açılarının oldukça geliştiğine, kendilerini mesleki anlamda da daha iyi bir noktaya taşıma fırsatı yakaladığına inanıyorum. Lesaffre Turquie olarak Osman Gündüz’ü desteklemekten onur ve heyecan duyuyoruz.” 

Lesaffre Turquie Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Pınar Çakır da şirketinin bu topraklarda yarattığı istihdam ve Türkiye'de ürettiği ürünlerle ülkeye büyük katkıda bulunmasının yanı sıra Türk fırıncılığının gelişimine harcadığı çabayı vurguladı.

Çakır, “Lesaffre Turquie olarak Türk fırıncılığının adını dünyaya duyurmak ve ülkemizde fırıncılık mesleğinin gelişimine katkı sağlamak amacıyla bu şampiyonalarda uzun yıllardır yer alan Türkiye Fırıncılar Milli Takımı’nın ana sponsorluğunu ve organizatörlüğünü üstleniyoruz.
Osman Gündüz ile de yollarımız bu yarışmalar zincirinin son serisinde kesişti. 2014’te gerçekleştirdiğimiz seçmelerde Türkiye Fırıncılar Milli Takımı’na seçilen Osman Gündüz ilk dünya şampiyonası finalini 2016 yılında Fırıncılık Dünya Şampiyonası’nda yaşadı. Türkiye’yi dünya kupasında Milli Takımı’mızın bir üyesi olarak temsil eden Osman Gündüz, şimdi Şubat 2018’de Paris’te düzenlenecek Bakery Masters’da bireysel olarak yarışacak ve bu yarışmada ter dökecek ilk Türk fırıncı olacak. Biz de Lesaffre Turquie olarak, gerek bu aşamaya gelene kadar gerekse Bakery Masters sürecinde Osman Gündüz’ü desteklemekten ve onun sponsoru olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Finalde Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz.” diye konuştu.

Bakery Masters 2010’da Sanatsal Parça kategorisinde dünya şampiyonu olan François Brandt’tan eğitim alan ve koçu Ayten Çalışkan tarafından yönetilen Osman Gündüz ise önündeki zorlu ama bir o kadar da gururlu süreci Lesaffre Turquie’nin büyük desteğiyle aşacağını ve Paris'te elinden geleni yaparak Türk fırıncısının adını duyuracağına inandığını dile getirdi. Gündüz, “2018’de Paris’te düzenlenecek, dünyanın en iyi fırıncılarının bireysel olarak yarışacağı Bakery Masters’a seçildiğimi öğrenince çok heyecanlandım. Çünkü bir Türk fırıncıyı ilk kez yarışmaya davet ediyorlardı. Şimdi tüm amacım yarışacağım kategoride yer alan diğer 5 kişiyi geride bırakmak için elimden gelenin en iyisini yaparak orada Türk fırıncısının adını bir kez daha duyurmak olacak” dedi.

DÜNYANIN EN İYİ 6’SININ İÇİNDEYİZ
3-6 Şubat 2018 tarihleri arasında Paris’te Europain Fuarı’nda düzenlenecek olan Bakery Masters’ta 3 ayrı kategoride 18 fırıncı yer alıyor. Osman Gündüz, “Besleyici Ekmek Yapımı” kategorisindeki Tayvan, Japonya, Kanada, Hollanda ve Avustralya’nın en iyi fırıncıları arasından sıyrılarak birincilik için ter dökmeye hazırlanıyor. “Bugünden ilham al, geleceği tasarla” mottosu ile düzenlenen yarışmada Nutritional Bread Making (Besleyici Ekmek Yapımı), Gourmet Baking (Gurme Fırıncılık Ürünleri) ve Artistic Bread Making (Sanatsal Ekmek Yapımı) kategorilerinde en iyi ekmeği yapan fırıncılar bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bakery Masters’ın şampiyonu olacak. Şampiyonaya uzun ve zahmetli bir çalışmanın ardından katılacak olan Osman Gündüz, daha önce Türkiye Fırıncılar Milli Takımı ile 2015 yılında Louis Lesaffre Cup Akdeniz-Afrika Bölgesi Uluslararası Seçmeleri’nde dereceye girebilmek için mücadele etmişti. İstanbul’da bulunan Lesaffre Orta Doğu ve Orta Asya Bölgesi Baking Center’da gerçekleştirilen uluslararası seçmelerde Türk fırıncılar; Cezayir, Fas, Fildişi Sahilleri ve Mauritius’lu fırıncılara karşı yarışıp birinci olarak Paris’teki dünya şampiyonasına katılmaya hak kazanmıştı. Paris'te düzenlenen The Bakery World Cup'ta ise Osman Gündüz'ün de yer aldığı milli takım, Türkiye'nin adını dünyanın en iyi 12 ülkesinin arasına yazdırarak büyük gurur yaşatmıştı.🔍

LESAFFRE HAKKINDA
160 yılı aşkın tecrübesi, dünya üzerinde 5 kıtaya yayılmış üretim tesisleri ve kaliteli ürünleriyle maya endüstrisinde global referans olan Lesaffre, Türkiye pazarında önemli bir yere sahip.
Türk fırıncılık sektörünün ana oyuncularından biri olan Lesaffre Turquie; Özmaya, Lesafmaya, Pulso, Inventis, Livendo, Safmill, Hasmaya, Canmaya ve Topmix markalarıyla fırıncılık sektörü için profesyonel maya çeşitleri, ekmek geliştiriciler, ekmek miksleri, mayalı hazır karışımlar ve diğer fırıncılık maddeleri, Yuva markasıyla ise ev kullanımına yönelik ürünler üretiyor.

Adana, Amasya ve Lüleburgaz’da üretim tesisleri bulunan Lesaffre Turquie, ürünlerini Türkiye’nin yanı sıra 80’den fazla ülkeye ihraç ediyor. Sahip olduğu ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve FSSC 22000 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi sertifikaları ile kalite ve müşteri memnuniyetine verdiği önemi belgeleyen Lesaffre Turquie, çalışanlarının gelişimi ve AR-GE faaliyetlerinin yanında, çevreye ve topluma karşı sosyal sorumluluklarını yerine getirmek için de ciddi yatırımlar gerçekleştiriyor.
Lesaffre Turquie, fırıncılık sektörünün dünyadaki ilk teknik destek merkezi olan Baking Center ile fırıncılık mesleğine katkıda bulunurken, yaratıcılığı desteklemek adına hazırladığı eğitimler ile de sektörün gelişimine katkı sağlıyor.

Lesaffre, bugün tüm dünyada “Ekmekçilik sektörünün referans oyuncusu olarak müşterilerine katma değerli ve yenilikçi çözümler sunmak” vizyonu ve “Gezegenimizi daha iyi beslemek ve korumak için birlikte çalışmak” misyonuyla hareket ediyor. Dünyadaki her üç ekmekten bir tanesi Lesaffre mayasıyla üretiliyor.

BAKERY MASTERS 2018 HAKKINDA
Bakery Masters, Paris Europain Show’da 3-6 Şubat 2018 tarihleri arasında, düzenlenecek.
İlk olarak 2010 yılında düzenlen Bakery Masters, 4 yıllık bir yarışmalar zincirinin son halkası konumunda bulunuyor. Zincirin ilk halkası 2014 - 2015 yıllarında düzenlenen ve 30 ülke takımının Bakery World Cup’ta finale kalabilmek için mücadele ettiği Louis Lesaffre Cup. İkinci adım 2016’da Paris Europain’de düzenlenen; Louis Lesaffre Cup’ta seçilen 9 ülke ve bir önceki dünya şampiyonasının ilk üç sırasını oluşturan 3 ülkeyle birlikte 12 ülkenin yarıştığı Bakery World Cup ve son adım da 2018’de büyük heyecana sahne olacak Bakery Masters…
Bakery Masters’ta, Nutritional Bread Making (Besleyici Ekmek Yapımı), Gourmet Baking (Gurme Fırıncılık Ürünleri) ve Artistic Bread Making (Sanatsal Ekmek Yapımı) kategorilerinde yarışacak toplamda 18 aday, geçen dört yıllık süreçte Louis Lesaffre Cup ve Bakery World Cup’ta en iyi skoru almış ve büyük potansiyele sahip adaylar arasından seçiliyor.

“Bugünden ilham al, geleceği tasarla” mottosu ile düzenlenen Bakery Masters, modern fırıncıyı, “fırıncılık teknikleri ile pazarlama, iletişim, ekonomik ve sosyal & çevresel sorumlulukları yerine getirebilen bir uzman” olarak konumlandırıyor. Fırıncılık mesleğine saygınlık katan ve onu geleceğe taşıyarak modern fırıncılığı oluşturan bileşenlerin bir araya gelmesinde yardımcı olan ruhu kazandıran Bakery Masters, adaylarına ender ve eşsiz uluslararası fırıncılık yeteneklerini kazandırırken, dünyanın her yerinden gelen fırıncıların araştırmalarını, fikirlerini ve aynı zamanda da tutkularını paylaşmalarına destek oluyor.

Kazananların ‘World Master Baker’ unvanına sahip olacağı bu prestijli yarışma 3-4-5 Şubat tarihleri boyunca devam edecek. Bakery Masters’ta yarışacak ilk Türk fırıncı olacak Osman Gündüz, yarışmanın ikinci gününde (4 Şubat Pazar) mücadele edecek. Avustralyalı Dien Tilden’in karşısına çıkacak Gündüz’ün aynı kategoride yarışacağı diğer rakipleri ise Tayvan’dan Chung-Yu Hsieh, Kanada’dan Marcus Mariathas, Japonya’dan Yoji Segawa ve Hollanda’dan Peter Bienefelt.